Over ons

IJsedal maakt deel uit van de sociale economie: Wij zorgen voor betaalde tewerkstelling voor wie niet op de reguliere arbeidsmarkt terecht kan. Onze werknemers krijgen via vorming en aangepaste begeleiding maximale ontplooiingskansen en dit in een aangename werkomgeving.

Geschiedenis

IJsedal Maatwerkbedrijf vzw -kortweg IJsedal- werd in december 1969 opgericht te Overijse door een aantal vrijwilligers die een zinvolle arbeid zochten voor mensen met een arbeidsbeperking. Op dat moment was IJsedal een beschutte werkplaats.

Sedert 2015 zijn we omgevormd naar een maatwerkbedrijf. IJsedal is een volledig autonome vzw met erkenning door de Vlaamse Overheid.

Vandaag de dag stelt IJsedal zo’n 125 personen met een arbeidsbeperking op een volwaardige manier tewerk. Zij worden hierin ten volle ondersteund door de warme omkadering, die ondertussen een 25-tal personen telt.

Sinds de oprichting zorgt IJsedal voor haar werknemers. Eerst en vooral zorgen we voor een inkomen, maar daar blijft het natuurlijk niet bij. We geven onze werknemers waardering en alle kansen om te groeien. Waar mogelijk bieden we ondersteuning.

Daarenboven brengen we structuur in hun leven. Zo zorgen we voor zelfrealisatie, arbeidsvreugde en integratie in de samenleving.

Onze missie & strategie

Contact Onze missie & strategie

IJsedal is een maatwerkbedrijf gevestigd in Overijse dat betaalde tewerkstelling biedt voor wie niet op de gewone arbeidsmarkt terecht kan. Onze werknemers staan voor ons centraal.

Via vorming en aangepaste begeleiding krijgen zij de ondersteuning die ze nodig hebben. Zo krijgen ze maximale ontplooiingskansen en dit in een werkomgeving waar iedereen zich goed kan en mag voelen.

Om onze missie te kunnen blijven realiseren, streven we naar winstgevende groei en optimalisering van de bedrijfsprocessen. Zo kunnen we maximaal blijven investeren in onze werknemers. Klanten en partners moeten IJsedal ervaren als een modern, dynamisch en vlot bedrijf, waarmee het makkelijk en aangenaam werken is. Daarom dragen we kwaliteit en flexibiliteit hoog in het vaandel.

Werk op maat van de vraag van de klant, kwalitatief en professioneel afgewerkt is daarom een streefdoel. We hebben meerdere kwaliteitslabels behaald, zo kunnen klanten in alle zekerheid bij ons terecht. Momenteel is IJsedal in het bezit van de volgende labels: IFS Food 7 en Qfor WSE.

Tot slot willen we via onze activiteiten en externe communicatie de verankering in de Druivenstreek versterken en onze relaties met de lokale besturen en bevolking goed onderhouden.

Organogram

Algemeen Directeur

Frederik De Broyer
frederik.de.broyer@ijsedal.be

Commerciële dienst

Personeelsdienst

Alissa Stouffs
alissa.stouffs@ijsedal.be

Financiële dienst

Hilde Schouppe
hilde.schouppe@ijsedal.be

Voorzitter

Albert Timmermans

Secretaris

Wim Laureys

Bestuursleden

Inge Lenseclaes
Herman Swinnen
Hans van Hassel
Herman Verbeken
Jan Willems